Monday, 2023-06-05, 9:26 AM
Jong Ajax Homepage

onlinecashen.nl

 
Site menu

Our poll
Jong Ajax wordt kampioen
Total of answers: 569

e-mail
rob@vanvliet.tk
Flag Counter
Main » 2013 » August » 31 » Zwaar bevochten zege Jong Ajax op Jong FC Twente: 2-1
Zwaar bevochten zege Jong Ajax op Jong FC Twente: 2-1
0:53 AM
1314aja-twe.jpg

Voor de wedstrijd was bij Sportpark De Toekomst een demonstratie van de fanatieke supporters aan de gang tegen de voordracht van Van der Aat als lid van Ajax. De Amsterdammers begonnen voortvarend aan het duel, terwijl Twente zich liet terugzakken op eigen helft. De Tukkers maakten slim gebruik van de ruimte: bijvoorbeeld in de vijfde minuut toen Cas Peters een fraaie voorzet kon geven, waar echter geen Twents been tegenaan kon komen.
Ajax beperkte zich tot speldenprikken en kon het de gasten vooralsnog weinig lastig maken.

Pas in de 12e minuut moest doelmam Bednarek handelend optreden bij een afstandsschot van Danzell Gravenberch.
 Het antwoord van Twente kwam een paar minuten later toen Peters wederom een goede voorzet van links gaf, die maar net door Zschusschen werd gemist. Ajax had gewaarschuwd moeten zijn, maar gaf achterin teveel ruimte weg.
Pas na een half uur volgte er een offensiefje van de thuisploeg met een schot voorlangs van Vincent Vermeij en een doelpoging van de mee opgekomen linksback Bas Kuipers. Vlak daarna kon Bazoer bijna de score openen maar zijn puntertje werd uit de hoek gehaald door de Twentse goalie.
Jong Ajax werd sterker in deze fase en kreeg een grote mogelijkheif toen El Hasnaoui een voorzet van Bazoer niet in het doel kon werken. In de 38e minuut was het wel raak: verdediger Vincent Vermeij slalomde door de Twentse verdediging en verraste de keeper in de linkerhoek: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze was de eerste kans voor Twente, maar de bal werd voorlangs geschoten.
 In de 50e minuut een domme actie van De Kamps: de middenvelder maakt een overtreding op de middenlijn en wordt van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart.
Ondanks de nummerieke minderheid blijft Ajax de aanval zoeken en drukt Twente regelmatig ver terug op eigen helft.
Na iets meer dan een uur spelen volgt de beloning: nadat Fabian Sporkslede al een paar keer doelman Bednarek op z'n weg vond, wist Boban Lazic wel het net te vinden (2-0).

Trainer Alfons Groenendijk wisselt de tegenvallende De Sa voor Dejan Meleg en Lazic verhuist van rechtsvoor naar de linkerflank. De aanvallende intenties van Twente beperken zich tot schoten van afstand, maar de Tukkers spelen wel wat meer van het eigen doel af, waar vooral centrumsputs Vincent Vermeij regelmatig van kan profiteren.
Naarmate de wedstrijd op z'n eind liep eiste het harde werken van de Ajacieden z'n tol en kregen steeds meer spelers last van kramp, hetgeen 5 minuten voor tijd leidde tot de aansluitingstreffer van Cas Peters (2-1). Vlak daarna claimt Twente tevergeefs een penalty, in het daaropvolgende tumult wordt Nicky Kuipers van het veld gestuurd en spelen beide teams met tien man. In de stand komt echter geen verandering meer: Ajax houdt stand en boekt de tweede overwinning van het seizoen.
Views: 1294 | Added by: Rob1945 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Login form

Search

Calendar
«  August 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Entries archive

Links
 • Ajax1.nl

 • Ajax amateurs

 • AFCA.nl

 • Ajax Totaal

 • LinkSpot.nl

 • Tifo & Sfeer producten

 • Ucoz.com

 • Buurtleven.nl

 • Pak het voordeel

  Copyright MyCorp © 2023 Hosted by uCoz