Main » 2014 » February » 11 » Prima overwinning Jong Ajax tegen VVV Venlo
Prima overwinning Jong Ajax tegen VVV Venlo
9:01 PM
Jong Ajax trad vanavond tegen VVV Venlo aan met een paar spelers van de A-selectie: Mike van der Hoorn, Stefano Denswill en Tobias Sana. Bij de Limburgers herkenden we de namen Niki Maenpaa, Leon de Kogel en Prince Rajcomar.

Ajax nam het initiatief in het begin van de wedstrijd, maar de kansen waren voor VVV: al na 4 minuten moest v/d Hart handelend optreden op een schot van dichtbij, maar even later was het wel raak. Leon de Kogel werd op rechts de diepte ingestuurd en schoot de bal fraai diagonaal in de kruising. De vroege achterstand bracht de thuisploeg even van het slag en VVV kreeg enkele kansen op meer, maar kon niet profiteren van aangeslagen Amsterdammers.

De apathie was echter van korte duur, zo kopte Denswill binnen het kwartier vanuit een corner op doel en kon Lobotka net naast schieten.
Het was duidelijk dat Jong Ajax weer terug was in de wedstrijd, al moest er opgelet worden op de vlijmscherpe counters van VVV.

In de 24e minuut kreeg de thuisclub een vrije trap nadat De Sa was gevloerd. Mike van der Hoorn sprong hoger dan de Limburgse verdedigers, maar Maenpaa zag de bal recht op zich afkomen.

Hierna volgde een fase waarin beide teams erg slordig speelden en veel balverlies leden. Uit het niets kwam Jong Ajax in de 40e minuut op gelijke hoogte: een voorzet van De Sa werd matig weggewerkt door de defensie van VVV, waarna Lucas Andersen de bal kon oppikken en smoeihard in de nok van hetdoel schoot (1-1). Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Net als voor de pauze begon Jong Ajax ook gedreven aan de tweede helft en al na een paar minuten kon Ricardo Kishna de keeperskwaliteiten van Maenpaa testen. De Fin kon nog redding brengen, maar werd on de 52e minuut wel gepasseerd door dezelfde Kishna (2-1).

VVV moest meer ruimte weggeven en daar kon Jong Ajax gebruik van maken: de snelle De Sa werd in de 57e minuut de diepte in gestuurd en omspeelde Maenpaa voor de 3-1.
Ajax dicteerde, de Venlonaren hadden moeite het niveau van het begin van de wedstrijd terug te krijgen en de thuisploeg bleef dus eenvoudig overeind.
Het was een kwestie van de bal rond spelen en het steeds meer opportunistisch spelende VVV uit het doelgebied houden.

Vlak voor tijd kwam Ajax zelfs nog op 4-1 toen Lesly de Sa een fraaie voorzet van rechts hard onder Maenpaa schoot. Gezien de verhoudingen op het veld was deze uitslag terecht, maar wel geflatteerd.
Views: 1354 | Added by: Rob1945 | Rating: 0.0/0 |