Monday, 2023-06-05, 9:59 AM
Jong Ajax Homepage

onlinecashen.nl

 
Site menu

Our poll
Jong Ajax wordt kampioen
Total of answers: 569

e-mail
rob@vanvliet.tk
Flag Counter
Main » 2013 » August » 6 » Prima debuut Jong Ajax in Jupiler League
Prima debuut Jong Ajax in Jupiler League
9:17 AM
Jong Ajax speelde het begin van de eerste helft onbevangen en maakte het Telstar erg lastig. Verder dan enkele corners kwam de ploeg echter niet. De tegenstander uit Velzen countert enkele keren gevaarlijk, maar Cillissen weet zijn doel schoon te houden. In de 24e minuut kreeg Telstar een vrije trap na een overtreding door Denswil die geel opleverde voor de Ajacied.
Na een half uur de eerste grote kans als Jong Ajax de lat raakt. 38e minuut 1-0 door Andersen: de Ajacied draait zich mooi vrij en scoort in de verre hoek. Dit is ook de ruststand.

Na rust gaat Jong Ajax door op de eerder ingeslagen weg en na 49 minuten weet Lucas Andersen weer het net te vinden na een fraaie voorzet van Lesly de Sa. Ajax probeert door te drukken, maar Telstar ontregelt het spel van de Amsterdammers door erg veel overtredingen te maken. Deze opzet lukte enigszins, want de thuisploeg raakt uit het ritme en weet in deze fase weinig meer te creeeren. De verplichte drinkpauze kwam trainer Fons Groenendijk dus goed uit om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Om ook wat meer body op het middenveld te krijgen werd de moegestreden Bazoer hierna vervangen door De Kamps. Bijna heeft deze tactiek effect, want Ajax wordt sterker en krijgt via Hoesen een paar grote kansen. Telstar is inmiddels gedegradeerd naar een figurant en moet regelmatig aan de noodrem trekken teneinde Ajax van doelpunten te weer houden. In de 83e minuut krijgt Andersen de kans op een hattrick maar de spits schiet voor langs. Vlak voor tijd blesseert Joel Veltman zich en wordt gewisseld voor  Sporkslede.
Het brengt de overwinning niet meer in gevaar en Ajax wint z'n debuutwedstrijd in de Jupiler League met 2-0.

Jong Ajax: Cillessen; Ligeon, Veltman (89. Sporkslede), Denswil, Tete; Bazoer (66. De Kamps), Klaassen, Serero; De Sa (76. Höner), Hoesen, Andersen.

SC Telstar: Varkevisser; Correia, Mac Intosh, Ket (83. Rifai), Keurntjes; Van Essen (59. Klos), Lettinga, Van Huizen; Kulhan, Van Mieghem, Ondaan (76. Marveggio).

7000 toeschouwers.
Views: 907 | Added by: Rob1945 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Login form

Search

Calendar
«  August 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Entries archive

Links
 • Ajax1.nl

 • Ajax amateurs

 • AFCA.nl

 • Ajax Totaal

 • LinkSpot.nl

 • Tifo & Sfeer producten

 • Ucoz.com

 • Buurtleven.nl

 • Pak het voordeel

  Copyright MyCorp © 2023 Hosted by uCoz