Flag Counter
Main » 2010 » May » 4 » Jong Ajax-Jong FC Twente (2-2) 03-05-2010
Jong Ajax-Jong FC Twente (2-2) 03-05-2010
0:10 AM

Na het eerste van Ajax is ook Jong Ajax er niet in geslaagd kampioen te worden. De Amsterdammers hadden alles in eigen hand, maar troffen een tegenstander die alles uit de kast haalde om niet aan het kampioenschap mee te werken.
Op een zwaar en doornat hoofdveld op Sportpark De Toekomst speelde zich een wedstrijd in hoog tempo af, waarbij beide teams weinig voor elkaar onder deden. Ajax domineerde, maar kon tegen de goed gegroepeerde Tukkers geen vuist maken.

De 1-0 door Sulejmani in de 34e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen: na een voorzet van Aisatti kon de eerste elftalspeler simpel raak schieten. Binnen een paar minuten was het echter alweer gelijk, waarbij de defensie van Jong Ajax er niet goed uit zag. Tot overmaat van ramp ging vlak voor rust Johan Kappelhof in de fout door op het natte veld de bal in de voeten van een tegenstander te spelen: 1-2 achterstand met de rust.

Na de pauze kwam Ajax prima uit de startblokken: FC Twente werd met gevarieerd aanvalsspel teruggedrongen en de ploeg kreeg enkele kansen. De paar duizend man op de Bobby Haarms tribune gingen achter de thuisploeg staan en de tegenstander wankelde. Tien minuten in de tweede helft was het raak: Suk nam de bal op z'n pantoffel en scoorde de gelijkmaker.

Ajax zette nog meer aan, maar moest beducht zijn op de Twentse counters. Inmiddels lieten de Tukkers zich van hun slechtste kant zien: alles werd uit de kast gehaald om tijd te rekken. De Amsterdammers kregen nog enkele grote kansen, maar lat en keeper Marsman stonden in de weg. Zo bleef het bij een gelijkspel en werd Jong P$V na een overwinning op Jong Willem II met één punt voorsprong kampioen en stond Jong Ajax met lege handen.